

yes מחוללת فوضى (בלגאן) והפרק הראשון של פאודה מנתץ את הפרדיגמה שרייטינג גבוה אפשר להשיג רק בברודקאסט
משרד פרסום: McCann Tel Aviv, חברה: yes, הורדת מצגת
עבור הישראלים ערוצי הברודקאסט הם הסטנדרט, מדורת השבט, גם לאחר הפיצול. התכניות המשודרות בלווין ובכבלים הן ה-Long-Tail שזוכה לשברירי רייטינג. עליית העונה השניה של פאודה היתה הזדמנות מעולה להוכיח שגם סדרה המשודרת בלוויין יכולה להגיע לרייטינג של מדורת שבט.
העונה הראשונה יצרה שיח נרחב וקהל נאמן. ההצלחה הבינלאומית עוררה גאווה. אבל מאז עברו יותר משנתיים. נצח במונחי טלוויזיה שבמהלכו השתנו טעמי הצרכנים.
כדי לשבור את הפרדיגמה שרייטינג משיגים רק בברודקאסט, yes היתה חייבת שכל המדינה תדע ש شوي، وببلّشالأكش-הבלאגן מתחיל. כסדרת הטלוויזיה בה הדיאלוגים בערבית תופסים את החלק הנכבד ביותר yes רצתה ללחוץ על עצבים רגישים ולהצית את חומר הנפץ של מרקם החיים היומיומי פה
yes עלתה בקמפיין “הסתערבות” בשילוט-רק שלטים. שחורים. בערבית. ללא עברית. בלי לוגו. בלי הסבר. שלושה משפטים דו משמעיים שמתייחסים לעליית הסדרה וגם מתכתבים עם מציאות רחבה יותר.
שלושה משפטים שהפכו אמצעי מדיה משמים לכלי נשק שיווקי מתוחכם!
התוצאות: קמפיין שעורר בהלה וחוסר וודאות, העיר פוליטיקאים מנומנמים, הזיז עיתונאים אדישים והלחיץ גולשים תמימים. המהלך השיג earned-media בשווי של פי2.2 מההשקעה במדיה, והצליח לפוצץ את היעדים העסקיים: מודעות בלתי נתפסת של-90% מהציבור לעונה ה-2 (פי שלוש מהבנצ’מרק לקמפיין שילוט), עליה משמעותית של-20% בתפישות ביחס למותג-yes וצברה רייטינג חסר תקדים–17.1%, יותר מכל מה ששודר באותו הזמן בברודקאסט!
![]() |
||
אורי גל - סמנכל שיווק |